“Wat bij je past maakt je mooi”

Persoonlijke sfeer, kwaliteit, vakmanschap; knippen voor zowel dames, heren als kinderen en tegenwoordig dé plek voor kleuranalyse. Bij Marij Haarmode kun je al vijfendertig jaar terecht voor een zorgvuldig gestylde nieuwe look.

Marij Roelen (57) uit Chaam heeft sinds 1984 haar eigen zaak in het dorp. Dichter Frans A. Brocatus schreef eens in de nieuwsbrief: ‘Marij doet haar (ding)’.
“Deze kapsalon is gewoon mijn kindje, ik ben er dag en nacht mee bezig, is het niet offline dan online op social media. Toch is het niet zo dat ik altijd al wist dat ik kapster wilde worden. Maar sinds ik die keuze eenmaal gemaakt had, is het mijn lust en mijn leven. Op mijn achttiende vertrok ik naar de kappersacademie in Rotterdam. Eerst met het openbaar vervoer, maar al gauw tufte ik met de auto op en neer. Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst een half jaar in een kapsalon in Made gewerkt. Daarna ging ik in een van de topsalons van Breda knippen, bij Backx-Raban op de Grote Markt.”

THE BEST HAIRDRESSERS
NEVER STOP LEARNING

Een aantal jaar is Marij werkzaam in die kapsalon. Op haar tweeëntwintigste opent ze in Chaam haar eigen zaak: Marij Haarmode.
“Hartstikke leuk pand, aan de Dorpsstraat, waar vroeger café ‘het Sjacherijntje’ zat. Bijna tien jaar heb ik op die plek gezeten. Op een gegeven moment kreeg ik de kans om het voormalige postkantoor aan de Gilzeweg te kopen. Het postagentschap ging ik erbij exploiteren, dat zat in de deal. Overdag werkte ik gewoon in de kapsalon, maar als het nodig was, zat ik tot laat in de avond tijdschriften te tellen of ansichtkaarten te sorteren. Dat maakte me niet uit. Ik sta elke dag vroeg op en fiets met plezier naar de zaak. Dat is in de loop van de jaren niet veranderd.”

Na het postagentschap is de ruimte aan diverse bedrijven verhuurd, nu zit @Van Loenhout, dameskleding en accessoires, in het naastgelegen pand.
“Ondernemers kunnen elkaar enorm versterken. Afgelopen jaren hebben we er samen voor gezorgd dat de rondemiss het stralende middelpunt van de Acht van Chaam was. Dat zijn heel leuke dingen. Ik vind het van belang om met andere ondernemers op te trekken, gezamenlijk iets te organiseren. Zo verzorgden wij bij de modeshows van De Dames Heeren het haar van de modellen. Ook een evenement als de Moonlightshopping is ontstaan door dit soort samenwerking. Die saamhorigheid onder ondernemers, organisaties en vrijwilligers maakt het een uniek gezamenlijk evenement voor Chaam. En dat is zo leuk om te doen. In de kapsalon serveren we elke vrijdag allerlei lekkernijen van Jo’s ontbijt-lunch; een cadeautje voor onze klanten. Want die klanten, daar gaat het om: zorgen dat de klant blij de deur uitgaat.”

Goede sfeer en persoonlijke aandacht voor de klant zijn belangrijke waarden in de salon van Marij Haarmode.
“Sanne en Tamara zijn mijn steun en toeverlaat in de zaak; qua klantbenadering zitten we op één lijn, al zijn we alle drie heel andere persoonlijkheden. Naast allround kapster heeft ieder haar eigen expertise; Sanne is kleurexpert, Matrix-color master. Ze weet alles op het gebied van haarkleur en is gespecialiseerd in het aanbrengen van highlights. Tamara is ambassadeur van de Colorclub; een expert waar je terecht kunt voor een gedegen kleuradvies op allerlei gebied, ook op het vlak van extremere haarkleuren. Ik werk in de salon al jaren samen met Matrix, hun producten werken prettig en de trainingen die zij geven passen bij onze ambities. Met Matrix lopen we voorop in de ontwikkelingen op kleurgebied. Het merk ondersteunt ons met kwaliteitsproducten, zoals Biolage en Total Results. Dat vind ik belangrijk want goede producten stralen af op je klant.”

LIFE IS TOO SHORT
TO HAVE BORING HAIR

Klanten die graag komen én terugkomen zijn essentieel voor een jubileum van vijfendertig jaar. Kwaliteit, vakmanschap en jezelf blijven ontwikkelen spelen daarbij een grote rol.
“Een aantal jaar geleden kwam kleuranalyse op mijn pad en ben ik me hierin gaan specialiseren. Je kunt bij ons terecht voor een kleuradvies op maat. Ik kijk naar iemands ogen, huid- en haarkleur en weet precies wat goed bij je past. In ‘goede’ kleuren zie je er op je best uit, dan straal je. In de toekomst wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van allround styling en bijvoorbeeld visagie. Er echt de tijd voor nemen met klanten, zorgen dat iemand de mooiste versie van zichzelf wordt voor een sollicitatie, feest of bruiloft. Dat doe ik door eerst een kleuranalyse te doen en daar vervolgens haarkleur, kleding en make-up op af te stemmen. ‘Wat bij je past maakt je mooi’ is niet voor niets onze slogan. Wij willen inspireren, je kunt immers maar een keer een eerste indruk achter laten. Bij Marij Haarmode gaan we bij elke klant voor die onvergetelijke eerste indruk. Met goed advies en de juiste producten is dat voor iedereen haalbaar.”

Marij Haarmode
Gilzeweg 1
4861 AS CHAAM
Tel. 0161 492 433
E-mail: info@marijhaarmode.nl
Website: www.marijhaarmode.nl

Openingstijden
Maandag            gesloten (kleuranalyse op afspraak)
Dinsdag               8.30 – 18.00 uur
Woensdag          8.30 – 13.00 uur (na 13.00 uur kleuranalyse op afspraak)
Donderdag         8.30 – 18.00 uur
Vrijdag                 8.30 – 20.00 uur
Zaterdag             8.00 – 15.00 uur

ADVERTORIAL
Tekst: Hanneke Willemstein
Foto’s: Jan Stads

Dit verhaal verscheen in 200% CUBAG Editie 1 – Juni 2019