Nuchter als een Fries, bourgondisch als een Brabander en het werkethos van een Zundertenaar. Riemer Spinder van Spinder interieurbouw maakt woondromen waar.

Waarom in Waalwijk naar een zelfbenoemd ‘kampioen’ gaan voor een keuken, als je dichtbij huis échte kwaliteit op maat kunt krijgen?

Bij Spinder Interieurbouw ligt de focus op het leveren van vakwerk. In plaats van een showroom vol standaardmodellen, maakt Spinder tekeningen op maat. Dit kan op basis van een zelf uitgewerkt idee, of met behulp van een gerenommeerd interieurarchitect. In alle gevallen is het resultaat een uniek, eigen ontwerp tegen een eerlijke prijs.

Moodboards & unieke designs

“Veel mensen komen bij ons met een moodboard, geïnspireerd op afbeeldingen van bijvoorbeeld Pinterest of woonmagazines”, legt Riemer Spinder uit. “Daar gaan we vervolgens mee aan de slag. In eerste instantie leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. In een tweede, eventueel derde gesprek werken we het basisplan samen uit. Daarbij bepalen we de materiaalkeuze: mdf, spaanplaat of hout, al dan niet gefineerd of gespoten. Eventueel kunnen we dit visualiseren met een 3D-tekening. Pas als het écht honderd procent goed is, gaan we aan de slag.” Spinder Interieurbouw werkt nauw samen met ontwerper Martijn Frank Dirks van studiomfd. Hij gaat als binnenhuisarchitect en designer aan de slag met de ruwe ideeën en wensen van klanten. ”Hij levert vervolgens ontwerpen waar wij de offertes bij maken. De details en uitvoering bespreken we uitvoering met de klant en Martijn,” voegt Riemer toe.

Talpa & 538

Riemer Spinder maakte het interieur voor radiozender 538, bouwde de werktafel van John de Mol en richtte verschillende hoofdkantoren van grote bedrijven in. Allemaal opdrachten die hij via via aangeboden kreeg op basis van eerder werk. Zonder franje. Als hij bij Talpa aanschuift om te bespreken hoe de tafel er uit moet komen te zien waar later The Voice aan bedacht zou gaan worden, doet hij dat gewoon in zijn werkmanskloffie.

“Ik ben wie ik ben”, zegt Riemer. “Dan ga ik me niet anders voordoen wanneer ik bij iemand van 538 of Talpa zit. Ze zullen me moeten nemen op basis van de kwaliteit die ik lever. Niet omdat ik in een pak op de afspraak verschijn.” Mocht Riemers – voor onze contreien – opvallende voornaam het nog niet weggeven, is het wel de nuchterheid van de Fries die zijn roots verraadt. Het gezin Spinder volgde in de jaren tachtig vanuit Friesland vaders werk voor de Rabobank. Hij kreeg een functie aangeboden bij de bank in Zundert. “Soms herinneren m’n vrienden me er nog wel eens aan dat ik Fries ben”, zegt Riemer. “Verder komt het wel eens naar voren als iemand naar mijn voornaam vraagt. Thuis spreken we nog steeds Fries, maar dat zul je ons nooit buitenshuis of in gezelschap van anderen horen doen.”

Groter denken & doen

Als tiener werkt Riemer bij een kwekerij om vervolgens al jong te beginnen bij de kozijnenmakerij van Piet Rombouts. Hij doorloopt de MTS om daarna in 2005 af te studeren als ingenieur aan de HTS in Rotterdam. Naast zijn studies doet hij in de weekenden en vakanties werkervaring op in de constructiebouw, ruwbouw en interieurbouw.

Het is Riemers vader die hem inspireert om groter te denken. “Toen ik vijfentwintig was, ging het bedrijf waar ik op dat moment werkte failliet. Ik was op kleine schaal al een tijdje bezig met het maken van kastjes en dergelijke voor kennissen en vrienden. Dat deed ik thuis, vanuit de schuur. Mijn vader kocht een loods met het idee dat ik deze van hem zou kunnen huren.” Als jonge, startende ondernemer geeft hij zichzelf vijf jaar de tijd om uit te vinden of het voeren van een eigen bedrijf hem ligt. “Ik was nog jong. Stortte me volledig op het maken van interieurs voor bedrijven en particulieren. Dat liep goed en al snel had ik door dat dit mijn toekomst zou worden. En dat ik dus de juiste keuze had gemaakt.”

Droomkamers & inloopkasten

Het eerste half jaar bestaat het grootste deel van Spinders clientèle uit bedrijven waar hij de kantoorinrichting maakt. Binnen het jaar neemt hij zijn eerste werknemer in dienst om aan de vraag te kunnen voldoen. Later volgen er meer en zijn machines worden groter en geavanceerder. In de jaren die volgen is er een verschuiving te zien in het werkgebied. Vandaag de dag bestaat Spinders klantenbestand voor 80 procent uit particuliere opdrachtgevers. Keukens, inloopkasten, bijkeukens, tv-meubelen of boekenkasten op maat. Bedenk het en Spinder maakt het. “We zien de laatste jaren een groeiende vraag naar keukens op maat, voor nieuwbouw woningen”, aldus Riemer. Ook slaap- of kinderkamers kunnen in de Zundertse werkplaats vervaardigd worden. Desgevraagd compleet met prinsessenkasteel-bed voorzien van hartjes en bloembakjes. “Stiekem beleef ik aan een mooi project bij particuliere klanten nog veel meer plezier dan aan zo’n werktafel voor een tv-magnaat.”

Woon-ideeën of stille wensen? Neem eens een kijkje op de website www.spinder-interieurbouw.nl of maak vrijblijvend een afspraak.

https://zundert.200procentglossy.nl/wp-content/uploads/2019/01/Spinder-1024x234.png

ADVERTORIAL
Tekst: Martijn Schraven
Foto’s: Jan Stads

Dit verhaal verscheen in 200% ZUNDERT Editie 2 – December 2018